Vi er en idéell forening som ble stiftet 6. April 2000 med formål å gjenskape naturområdet Puttara til et aktivitetsområde for barn, ungdom og voksne i Kongsvinger. Arbeidet med å rydde, beplante og legge til rette for aktiviteter gjøres på dugnad, og foreningen er avhengig av velvilje fra kommune, næringsliv og enkeltpersoner for å få dette til. Anlegget har fått status som "Nærmiljøanlegg" og mottar derfor tippemidler. Ragnar Tronsmo var leder i foreningen fra oppstarten i 2000, nåværende leder er Tone Fredheim (siden 2005).  

 

PUTTARA FØR:


"Vi bodde i Puttara"

Siden Puttaras Venner begynte å snakke om å sette i stand Puttara som fritidsområde, har mange av oss som vokste opp med denne perlen i sentrum av Kongsvinger snakket sammen og utvekslet minner. For det er mange minner knyttet til Puttara. Vi lærte det meste der. Blant annet lærte vi kameratskap og samhold i skibakken. Kristian Frantzen og Johann Ånerud er to navn jeg alltid vil forbinde med Puttara. De var datidens fritidsledere.

Vi var kanskje 40-50 smågutter samlet i Puttara om kvelden for å hoppe ski. Vi fikk kjeft så øra flagret hvis vi ikke gjorde som de sa. Men det vanket også godord hvis vi fikk til et hopp som liknet litt. Det var moro det. Det stod respekt av de to karene som holdt til i dommertårnet.

Men Puttara var også så mye annet enn skibakker. Skøytebane om vinteren og fotball om sommeren. Og fotballkampene mellom gutta fra Rasta og vi fra sentrum var de reneste knokkel-kampene. Vi ville jo ikke tape for Rastagjengen.

Og områdene i og rundt Puttara var også velegnet til mange andre ting enn de sportslige. Det var ideelt for å leke politi og røver, og husker jeg ikke helt feil så var det også i Puttara jeg smugrøykte for første gang. Kameraten min og jeg hadde nok lurt et par sigaretter fra mutterns Carlton-pakke. Det var tøft - men ikke godt.

Så det knytter seg mange minner til Puttara, Men det kanskje aller beste minnet er fra vinteren 1960. KILs egen Arne Dalslåen hadde kvalifisert seg til OL i Squaw Valley og for oss smågutta som holdt på i skibakken var det stas å være med i samme renn som han. For han hadde jo burgunder KIL-genser og blå strekk-bukser han som vi! Da var det moro å være KIL-gutt i Puttara.
Svein Sjølie

Linker til andre artikler om Puttara:

Puttara anno 2006

Vi som bruker Puttara

 

 

 
Puttaras Venner Aktiviteter Videre planer Medlem Tilbake til Hovedsiden